Købsdata fra Shoporama til Mailchimp ved hjælp af Chimporama

Købsdata fra Shoporama til Mailchimp ved hjælp af Chimporama

Sådan kommer du igang med at få dine købsdata synkroniseret mellem Shoporama og Mailchimp. Det er super simpelt, men det kommer til at ændre måde du laver in e-mailmarkedsføring på.

Du driver en webshop på Shoporama platformen og benytter samtidig Mailchimp til din e-mail markedsføring. Er du klar over, at du nu kan få adgang til alle dine produkter og købsdata direkte i Mailchimp ved hjælp af et lille værktøj, der hedder Chimporama.

Kort fortalt, så gør dette lille værktøj, når det er sat op, at du nemt kan:

  • Inkludere produkter i dine nyhedsbreve, da du får adgang til alle produkterne direkte i din file manager.
  • Segmentere din nyhedsbrevliste på baggrund af, hvad folk har købt, hvor meget de har købt for, hvor ofte de har købt, hvornår de sidst har handlet hos dig etc. Det betyder, at du kan sende mere relevante mails til dine kunder.
  • Sætte automationflows op så nye kunder eksempelvis kommer ind i et flow, hvor du kan følge op på deres køb og sende differentierede mail afhængig, hvad de har købt.
  • Tilgodese ekstra gode og loyale kunder ved at give kunder som eksempelvis har handlet hos dig mere end tre gange særlige fordele og eksklusive tilbud.
  • Kun fantasien sætter grænser.

Det er altsammen meget fint, men hvad nu, hvis mine kunder ikke har skrevet sig op til at modtage nyhedsbreve, så fortvivl ej. Mailchimp har indbygget en funktion, der gør, at kunder der ikke er tilmeldt dit nyhedsbrev automatisk bliver markeret som kun kvalificeret til at modtage transaktionelle e-mail. Det vil sige mails, som er relevante i forhold til deres køb, hvilket betyder, at du stadig kan sende dem mails som er relevante i forhold til deres køb.

Okay... men hvordan kommer jeg igang:

Besøg siden https://chimporama.leafr.dk/register og udfyld formularen med navn, e-mail og kodeord.

Når du har registreret dig, så vil du se opsætningssiden. Her skal du udfylde dataene med shopnavn, apinøgler etc.

Du finder Shoporama API nøgle ved at klikke tandhjul » ... » API, derefter klikker du på knappen Tilføj Adgang. Herefter får du en api nøgle, som du sætter ind Chimporama opsætningen under feltet API Key. Derefter er de næste felter lige ud ad landevejen.

Når du kommer ned til Mailchimp informationerne, så skal du logge ind i Mailchimp og generere en apinøgle, som Chimporama kan benytte. Dette gør du ved at klikke på profilikonet i øverste højre hjørne, herefter vælger du Profile » Extras » API Keys. Klik på Create A Key og kopier din nye apinøgle og sæt den ind i Chimporama opsætningen.

Når du har gjort dette så skal du blot finde det liste id frem, som Chimporama skal tilknyttes. Dette finder i Mailchimp under din foretrukne liste. Tryk derefter på Settings » Audience name and defaults, hvorefter du vil se et felt, der hedder Audience Id ude i højre side. Kopier id'et og sæt det ind i Chimporama.

Så er der kun tilbage at trykke opret og Shoporama og Mailchimp begynder nu at snakke sammen.

Før dine ordre bliver hentet ind i Mailchimp skal du dog lige et smut forbi Indstillinger i Chimporama. I bunden af denne side vil du se et felt der hedder Shoporama webhook. Kopier denne og sæt url'en ind under API fanen i Shoporama.

Læn dig tilbage drik en kop kaffe og gå videre med din dag, eller tænk over, hvordan dit næste nyhedsbrev skal se ud. Indenfor 24 timer vil alle dine produkter være synkroniserede og dine ordre vil komme over, når så snart de gennemføres i shoppen.

Mailchimp

Når det hele kører så vil du efterhånden som mere og mere data bliver tilgængelig begynde at se følgende til i Mailchimp.

På forsiden. Læg mærke til tallet Total store revenue:

Produkter under file manager:

Liste, hvor du nu kan se revenue på kontakter:

En enkelt kontakt, her kan du nu se, hvad kunden har købt:

Segmenteringsmuligheder:

Inkluder produkter i dine nyhedsbreve:

Standard automation muligheder (ikke alle der fungerer lige optimalt endnu, men det kommer i næste version).

af Nicki udgivet for 3 år siden

Tag med på rejsen!

Modtag nye artikler direkte i din indbakke og hold dig opdateret på tips og tricks til at udvikle din forretning med mit nyhedsbrev.